Alegeri la U.U.R. filiala Tulcea


            Luna octombrie  fost consacrata pregatirii si desfasurarii  alegerilor din cadrul organizatiilor locale, precum si a desfasurarii Conferintei Judetene a filialei tulcene a U U R.
            Sambata 16 octombrie 2010, in cocheta sala de conferinte a hotelului “ Select “ din Tulcea,  in prezenta a peste patruzeci de delegati si invitati si a presedintelui U U R domnul deputat Stefan Buciuta, s-au desfasurat lucrarile conferintei.

         
   Din partea organizatiilor locale au participat delegati care au sustinut punctul de vedere al acestora. De asemenea  au participat membrii ai comitetului aflat in functie precum si o serie de invitati inclusiv de la organizatiile locale unde nu s-au desfasurat alegeri din motive obiective.
          Dupa alegera prezidiului si stabilirea celorlalte activitati organizatorice presedintele Dumitru Cernencu, a prezentat Darea de Seama a Comitetului  insistand pe cateva realizari de seama in cadrul filialei si prezentand prioritati de care viitorul Comitet cat si membrii filialei tulcene vor trebui sa tina seama in pregatirea, organizarea si desfasurarea tuturor activitatilor.
Dupa prezentarea darii de seama s-a trecut la discutii unde pe langa aprecieri la adresa calitatii darii de seama, s-au dezbatut de catre vorbitori probleme acute legate de calitatea si performanta invatamantului in limba materna, necesitatea dotarii cu aparatura si  alte materiale a unor sedii, precum si  confectionarii unor costume traditionale, acolo unde activeaza grupuri vocale si formatii de dans.
Vorbitorii au ridicat  probleme destul de delicate existente in randul etnicilor ucraineni, problem legate de conditiile grele  de viata si de munca, lipsa oricaror perspective pentru tineret, greutati intampinate in procesul de invatamant matern inclusiv de natura pecuniara, dar s-au avansat si propuneri pentru imbunatatirea activitatii noastre viitoare, propuneri ce tin de pregatirea si selectia personalului didactic, atrragerea copiilor in procesul de invatamant, mobilizarea membrilor filialei in promovarea valorilor noastre etice traditionale precum si implicarea la nivel de organizatie in realizarea corecta a recesamantului populatiei preconizat  a se desfasura in anul 2011.
Totodata s-a reiterat ideea ca datorita activitatilor care se desfasoara la sediul filialei, cat si datorita numarului crescut de participanti, acesta nu mai corespunde fiind necesare eforturi sustinute in vederea gasirii unor solutii noi, oportune, inclusive de achizitionarea unui nou sediu.
Dupa desfasurarea discutiilor pline de substanta , consistente, constructive s-a trecut la aprecierea activitatii comitetului unde cu doua abtineri s-a votat calificativul de foarte bine.
In continuare la propunerea presedintelui prezidiului s-a trecut la alegerea  presedintelui filialei, unde desi s-a insistat pe mai multe propuneri in unanimitate de voturi a fost reales Dumitru Cernencu.

S-a procedat apoi la alegerea  noului comitet al filialei si in urma votului majoritatii au fost alesi urmatorii membri: Tudor Florentina, Carabin Maria,Danilencu Dumitru, Sidorencu Florica Teodorov Lioara si Tertis Vasile, fiind totodata propusi si votati in unanimitate pentru a participa ca delegati din partea filialei noastre la Congresul UUR, alaturi de invitatii care se vor stabili la nivel de filiala.



                              

6 comentarii:

  1. felicitari noului comitet ales si mult succes in noul mandat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va dorim succes in munca si sa promovati valorile romanesti de etnie ucraineana.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite mai frate ca se poate si la noi in mirificul judet T U L C E A

    RăspundețiȘtergere
  4. FELICITARI DOMNULE CERNENCU . O EXCELENTA ALEGERE AU FACUT CEI CE AU VOTAT PENTRU A FI CONDUSI DE DUMNEAVOASTRA ! SE CUNOASTE PREZENTA IN FRUNTEA UCRAINENILOR DIN TULCEA A UNUI ORGANIZATOR CUM SUNTETI DVS - O PARTE DIN COMITET O CUNOSC SI EU - SUNT CONVINS CA IMPREUNA FACETI O ECHIPA EXCELENTA !!! SUCCES IN NOUL MANDAT.

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari
    Se vede traba ca atunci cand se doreste se poate, iata ca se pot face alegeri deschise si corecte.

    RăspundețiȘtergere
  6. IMI PLACE CA ATI ALES UN COMITET CARE SE VEDE CA FACE CEVA STIU CA AVETI PESTE 10 ORNATIZATI DEJA SUCCES DOMNULUI CERNENCU

    RăspundețiȘtergere