Reportaj TV despre Ucrainenii din Tulcea

     Prietenii nostri de la postul TV de stiri Inter din Kiev ne-au vizitat pentru a arata felul in care traiesc urmasii cazacilor zaporojeni pe plaiurile nord dobrogene.
     Echipa TV coordonata de Andrei Anastasov ( corespondent al postului TV Inter ) si-a manifestat dorinta de a petrece cateva clipe impreuna cu membrii filialei din Tulcea a Uniunii Ucrainenilor din Romania.
     Desi timpul a fost foarte scurt, cu eforturi deosebite din partea sa, reporterul si echipa care il insotea, au reusit sa surprinda cateva aspecte semnificative din viata si activitatea noatra, a ucrainenilor din Tulcea.
     Reporterul a vizitat monumentul ridicat in memoria "sicei zaporojene" din localitatea Dunavatul de Sus, a stat de vorba cu cativa etnici ucraineni din Dunavatul de Jos si Murighiol si a surpins cateva aspecte intr-o zi cu activitate normala la sediul filialei din Tulcea a UUR, unde membrii acesteia au petrecut o dup-amiaza traditionala ucraineana cu ocazia primei zile de Craciun. Aici s-au purtat discutii despre istoria noastra, dar si despre obiceiurile si traditiile care inca se mai pastreaza pe meleagurile nord dobrogene, pe un fundal artistic asigurat de cateva colinde si cantece traditionale.

6 comentarii:

  1. Felicitari celor care se implica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase ukrainence si frumoase traditi e bine ca si la Tulcea mai organizeaza asa ceva.Felicitari domnului Cernencu si sotiei sale care face ceva pentru UUR Tulcea si celor carei sprijina.Bravo tineti-o tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un gind frumos un gind curat va spune un spectator care a fost in sala la spectacol la comemorarea lui TARAS SEVCENKO.A fost ceva de vis mai ales cind au intrat in scena tineretul asa costume, fete expresive de adevarati artisti ati inveselit tot spectacolul tineret mindria UUR TULCEA.FELICITARI SI CELOR CARE VA SPRIJINA>> BRAVO nu am mai vazut asa multi spectatori de cind stiu eu aceasta organizatie.

    RăspundețiȘtergere
  4. MA UIT PE NET LA MULTE ORGANIZATI DE UUR DIN ROMINIA DAR CA VOI NU SUNT NU VREAU SA VA PERI DAR ATI APARUT GREU DAR SUNTETI CEI MAI BUNI DUPA CUM SE VEDE COSTUME , ZIMBET , PREZENTA , SCENICA, CORDONATOR TINAR TOT CE TREBUIE CA SA FITI UNITI BRAVO SA PROMOVATI IN CONTINUARE UUR TULCEA CU MINDRIE

    RăspundețiȘtergere
  5. VAD CA ATI INCEPUT BINE UUR TULCEA SUNTEI DEJA BUNI DANSATORI AVETI COSTUME DE INVIDIAT CRAESEVA, ZIBITI SI FITI FERICITI CA SI PINA ACUM CHIAR DACA E MULTA MUNCA IN SPATE, ASTA STIU DAR TOT CE TREBUIE FRUMOS TREBUIE ARATAT PUBLICULUI .SUCCES DOAMNEI CARE SE OCUPA DE EI NU AM CREZUT CA CINEVA TINAR SE OCUPA DE EI BAFTA IN CONTINUAREVA PUP.

    RăspundețiȘtergere
  6. SUNTETI FOARTE MODERNI SI ASTA IMI PLACE LA VOI E BINE SA FITI ASA IN CONTINUARE VA STIMEZ

    RăspundețiȘtergere