Ziua minoritatilor la Tulcea

     Duminica, 18 Decembrie 2011,  dand curs invitatiei adresate de catre CJ Tulcea, ansamblul de cantece si dansuri "Zadunaiska Sici"a participat la spectacolul oferit de minoritati care s-a desfasurat in sala de spectacole a Centrului cultural Jean Bart din Tulcea.
     Spectacolul pregatit de ansamblul nostru a oferit publicului numeros din sala cateva momente autentice ale melosului si traditiilor populare din Ucraina.
 De departe programul pregatit de copii si tineri , prezentat pe scena teatrului sub coordonarea d-nei Lioara Teodorov, ajutata de David Nichiforov, Andreea Cirnat, Laura Doroftei si altii, a surprins prin rigoarea miscarilor de dans eleganta copiilor si tinerilor pe scena, completata din plin de frumusetea costumelor noastre de scena, fapt demonstrat din plin de aplauzele puternice si generoase care ne-au onorat.
     Rand pe rand au evoluat copiii, tinerii cu un program cuprinzator unde am auzit colinde atat romanesti cat si ucrainene si vizionat suite de dansuri care mai de care mai impresionanta si bineinteles cantece traditionale ucrainene.
     Evolutia noastra pe scena s-a incheiat prin interpretarea a catorva cantece si colinde de catre ansamblul "Zadunaiska Sici"sub coordonarea profesorului Danut Mironov, aratand inca o data publicului ca etnicii ucraineni din Judetul Tulcea sunt consecventi in ceea ce priveste pastrarea traditiilor precum si participarea la viata socio-culturala a cetatii fapt remarcat  dealtfel  de catre primarul orasului, d-nul Constantin Hogea, care ne-a felicitat si ne-a urat succes pe mai departe, iar din partea CJ Tulcea, d-na Liliana Caraignat ne-a inmanat o diploma cu multumirile de rigoare.







5 comentarii:

  1. Atat manifestarea, cat si realizarea si prezentarea programului nu sunt altceva decat o coordonare remarcabila de talent si daruire.
    Sunteti nemaipomeniti stimati organizatori, dragi elevi si studenti. Urmativa drumul!
    ne faceti cinste, ne bucuram ca suntem ucraineni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Succes in continuare!

    Teodora M.

    RăspundețiȘtergere
  3. DUJE HARNO SPIVAIUT NASII!
    BAJAIU USIM UCRAINTAM "HA MNOHO LIT"!

    IVAN

    RăspundețiȘtergere