Ansamblul de cantece si dansuri Zadunaisca Sici din Tulcea a participt la Festivalul „Alfabetul convietuirii” de la Ploiesti





Începând cu data de 25.09.2013 şi până pe 29.09.2013, la Ploieşti s-a desfăşura Festivalul „Alfabetul convieţuirii”, la care au participat formaţii artistice ale  comunităţilor etnice din România.
Manifestarea a fost iniţiată de către Uniunea Elenă din România şi cofinanţată de Primăria Ploieşti şi Guvernul României- Departamentul pentru Relaţii Interetnice. 
Festivalul a început pe 25.09.2013, la ora 17.30, cu defilarea ansamblurilor participante şi o paradă a costumelor naţionale ce s-a  desfăşurat incepand  din faţa hotelului Central şi până la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti- instituţie care a găzduit, de altfel, toate spectacolele programate. 
Reprezentantii comunitatii ucrainene, Ansamblul de cantece si dansuri Zadunaisca Sici din Tulcea, a participat la aceasta importanta manifestare, delegatia fiind condusa de catre   d-nul  Dumitru Cernencu, presedintele Filialei UUR Tulcea.
Tinerii artisti, in ciuda faptului ca se afla in perioada de acomodare a noii generatii , au pregatit cu inspiratie intregul program prezentat pe scena festivalului, program care a fost pe placul publicului spectator, dovada fiind  aplauzele indelungi.
De remarcat este efortul sustinut pe care l-au depus tinerii in frunte cu Laura Doroftei, David Nichiforov, Maria Pocora, Marian Nicolov, Loredana Ivanov, si mai tinerii lor colegi Minodora Lisavencu, Laurentiu Soare, Adrian Stoica si Raluca Colesnicencu.
O impresie deosebita a creeat si standul minoritatii noastre amenajat de catre d-nele Maria Reva, Tudosia Butiri, Paula Condrat si Violeta Todie, pentru cei interesati au fost expuse costume traditionale, publicatii, carti si exponate  realizate de catre mesterul artizan de etnie ucraineana Gheorghe Toader.













Lucrari prezentate in cadrul expozitiei




Lucrarile apartin  artistului -Toader Gheorghe - " Peisaje Deltaice "


Reva Maria - prezentarea portului popular ucrainean





Defilarea tinerilor din Ansamblul Zadunaisca Sici 




















 Semneaza SC


3 comentarii:

  1. Au fost de exceptie acesti tineri, care repun la locul lor frumoasele cântece ale unei comunităţi pe cale de dispariţie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bv. Mitica....asta inseamna sa iti promovezi comunitatea din care te tragi si locurile natale. De cate ori citesc despre Cernencu, citesc ca a facut ceva constructiv. Un adevarat ambasador al ucrainenilor in fata romanilor...si al romanilor in fata strainilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo Uniunii Ucrainenilor si bravo acestor tineri care in ciuda faptului ca sunt la scoala fac o treaba extraordinara si de laudat! Tot inainte!

    RăspundețiȘtergere