Spectacol aniversare a 201 ani de la nasterea marelui poet ucrainean Taras Sevcenko



Sambata, 28 martie 2015, comunitatea  ucraineana din Tulcea, Telita, Pardina si Chilia Veche a participat cu mic cu mare la o manifestare omagiala dedicata memoriei lui Taras H. Sevcenko.
Alaturi de noi a fost si natura, prin ploaia marunta si deasa, parca aratandu-se indurerata impreuna cu noi de pierderea geniului ucrainean, dar si de faptul ca trairile lui Taras Sevcenko sunt atat de contemporane cu intamplarile care se petrec  in apropierea noastra.
Evenimentul nostru a debutat prin infruntarea ploii de catre toti participantii prezenti la depunerea florilor, coroanelor si a jerbelor, moment sustinut in fundal de cantecele ansamblului Zadunasika Sici.
Ne-am adapostit ulterior de ploaie la sediul cel nou pentru a continua aniversarea noastra. Am fost binecuvantati de prezenta preotilor ortodocsi Lisavencu Danut si Dumitrescu Florian Angelin, care au sustinut o slujba de pomenire atat pentru Taras Sevcenko  si pentru victimele Holodomorului din anii 1932-1933, cat si a eroilor martiri ai Euromaidanului din Kievul zilelor noastre.
Manifestarea a continuat cu un moment artistic sustinut de recitatorii: Chiriac Ion, Iove Erika, Munteanu Gheorghe si Batache Valentina. Grupul vocal Dunai din Pardina, coordonat de Danilencu DUmitru si ansamblul de cantece si dansuri Zadunaiska Sici din Tulcea, coordonatori Condrat Paula si Prof. Mironov Danut au interpretat cantece pe versuri de Taras Sevcenko.

Programul s-a incheiat cu un microrecital sustinut de Laura Doroftei, acompaniata la acordeon de Cernencu Dumitru, moment ce s-a bucurat de sustinerea publicului.
Cu aceasta ocazie, la sfarsitul evenimentului, am profitat cu totii de reintalnire si am schmibat impresii si opinii la o cana de ceai, pentru a ne permite sa pastram legaturile cat mai stranse cu membrii comunitatii noastre si cu invitatii nostri.
A devenit un obicei si ne bucura intotdeauna sa fim parte din aceasta familie dobrogeana multietnica, pentru ca la evenimentul nostru au fost prezenti reprezentanti ai consiliului judetean, ai primariei Tulcea si ai minoritatilor locale, carora le multumim inca o data pentru sustinere si participare.




























Media:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu