Zilele culturii ucrainene la Caraorman


       Duminica, 8 noiembrie 2015, la Caraorman, comunitatea noastra ucraineana, alaturi de reprezentanti ai administratiei locale si  alaturi de biserica cu hramul Sfantul Dimitrie din localitate, au organizat si desfasurat o ampla actiune dedicata traditiilor ucrainene.
       Ziua de 8 noiembrie, zi cu multiple semnificatii (Soborul Sfiintilor Mihail si Gavril, Sfantul Mucenic Dimitrie) a coincis si cu hramul bisericii din localitate, ocazie cu care locuitorii satului Caraorman, majoritari de etnie ucraineana au participat cu mic, cu mare alaturi de invitati si alte persoane la aceasta actiune cultural-religioasa.
      Organizatia locala UUR din Caraorman, ca de fiecare data s-a situat la inaltime, in calitate de organizator, gazda  si participant activ la manifestarile culturale.
      Au raspuns afirmativ invitatiei de a participa la manifestare grupurile vocale; "Ciorne More"din localitatea Sfantu Gheorghe, "Rebalka"din localitatea Crisan, "Perva Zora"din localitatea Sulina  si gazdele, grupul vocal "Veselka" din Caraorman.
      Dupa desfasurarea serviciului religios la biserica, toti participantii s-au deplasat la caminul cultural din localitate, unde in prezenta unui public numeros, grupurile vocale mai sus amintite au prezentat un program artistic menit sa scoata in evidenta valorile traditionale ucrainene, aduse pe aceste meleaguri de bunii si strabunii nostri,  pastrate si transmise din generatie in generatie cu sfintenie.
      Calitatea programelor artistice prezentate, estetica costumelor traditionale si ambianta placuta au dus la crearea unei atmosfere de sarbatoare adevarata, iar artistii nostri au fost rasplatiti cu ropote de aplauze.
      Felicitari organizatorilor acestei actiuni, pentru multiplele eforturi depuse in vederea bunei organizari si a reusitei acestei actiuni si multumiri participantilor la aceasta ampla manifestare culturala.

      
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu