Festivalului Săptămâna Filmului Interetnic , ediţia a IX-a.


Festivalului Săptămâna Filmului Interetnic  ediţia a IX-a. 


 
 Proiectul este cofinanţat de Guvernul României prin Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Parteneri ai proiectului sunt : Primăria municipiului Tulcea, Uniunea Ucrainenilor din România-filiala Tulcea, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România-filiala Tulcea,  Comunitatea Italiană din Tulcea, Forumul Democrat al Germanilor din Tulcea, Comunitatea Elenă din Tulcea, Uniunea Democrată Turcă din România-filiala Tulcea, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din România –filiala Tulcea, Partida Romilor Pro Europa- Filiala Tulcea, Comunitatea Aromână din Tulcea, Uniunea Armenilor din România-filiala Tulcea.

Proiectul constă în alocarea a 7 seri de spectacol pentru un număr de 13 grupuri etnice importante din judeţul nostru
Uniunea Ucrainenilor din România-filiala Tulcea, va evolua pe scena in data de 27 iulie 2014, incepand cu ora 20.00-va asteptam sa fiti alaturi de noi.

În cadrul spectacolului,publicul tulcean beneficiază de momente coregrafice şi lirice în interpretarea unor ansambluri aparţinând minorităţilor, urmată de o proiecţie cinematografică reprezentativă pentru comunitatea respectivă. Datorită faptului că evenimentul se desfăşoară în plin sezon turistic, în centrul civic al municipiului Tulcea, a devenit o adevărată tradiţie locală ce contribuie la promovarea imaginii judeţului în rândul turiştilor români şi străini iar spectacolele folclorice şi proiecţiile cinematografice au delectat şi educat publicul, familiarizându-l cu bogăţia culturală a etniilor dobrogene. 
Proiectul beneficiază, de asemenea, de sprijinul Institutului Italian de Cultură "Vito Grasso" din Bucureşti, Institutului Goethe din Bucureşti, Centrului Cultural Turc Yunus Emre Constanţa, Consulatului General al Federaţiei Ruse la Constanţa , Centrului Cultural Multietnic din Tulcea și Şcolii populare de arte şi meserii Tulcea - clasa de canto
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu