Recepție oferită de UUR Tulcea, cu ocazia Zilei drapelului și a celei de-a XXVIII-a aniversare a Independenței de stat a Ucrainei.





Recepție oferită de UUR Tulcea, cu ocazia Zilei drapelului și a celei de-a XXVIII-a aniversare a Independenței de stat a Ucrainei.
In ziua de 23 august 2019, începând cu orele 17.00, la sediul filialei noastre în prezența unui public numeros și a oaspeților care ne-au onorat cu prezența, am oferit o recepție în cinstea acestor evenimente remarcabile și cu o conotație aparte în istoria modernă a Ucrainei.
Recepția a fost deschisă de către președintele UUR Tulcea, Dumitru Cernencu, prin intonarea Imnurilor de stat ale României si Ucrainei, împreună cu participanții, după care s-a păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor căzute pe frontul din estul Ucrainei.
Despre semnificația Zilei drapelului și a aniversării Independenței de stat a Ucrainei, a vorbit domnul Yevhen Levytskyi, ministru extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei la București, după care Sfinția sa, Visarion, Episcopul Tulcii, deputat Andrian Ampleev și domnul Constantin Albu, consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea, au evidențiat pe rând, importanța acestor evenimente, bunele relații existente între România și Ucraina, precum și aprecieri pozitive la adresa activității socio-culturale, a filialei noastre.
Dupa aceasta a urmat un scurt program artistic susținut de către ansamblul de cântece și dansuri tradiționale ucrainene ,Zadunaiska Sici din Tulcea, iar la final oaspeții în frunte cu invitații de onoare au gustat căteva din preparatele tradiționale ucrainene din care nu au lipsit salate, tartine și renumitele vareneki




 
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu