La pas prin Grădina Publică în Galaţii de altădatăIn ziua de  22 mai 2016, tinerii din Ansamblul de cantece si dansuri  "Zadunaiska Sici"din Tulcea au participat la invitatia  Directiei Judetene pentru Cultura in parteneriat cu Primaria din Galati, Centrul Cultural Dunarea de Jos, teatrele galatene si Muzeul de Arta, la actiunea intitulata  „La pas prin Grădina Publică în Galaţii de altădată”.
Acest eveniment a adus  în vestitul loc de promenadă doamne, domni şi domniţe, costumati cu toţii în ţinute de epocă, evocând atmosfera de alta data a unui oras prosper si fermecător. 
Costume, personaje, mâncare, muzică şi fotografii, toate au dus la realizarea unei punţi de peste 100 de ani înapoi.
Au fost prezente si diferite etnii care au evocat cu drag portul popular si paradoxal am surprins reprosuri facute ca desi in Galati locuiesc un numar mare de etnici ucraineni, in cadrul organizatiei nu exista nici un grup care sa reprezinte comunitatea, fapt ce a fost subliniat de catre organizatori.
Se pare ca prezenta publicului la aceasta manifestare a fost peste asteptari.
Prin aceasta actiune si-au propus sa salveze viitorul prin salvarea trecutului facand astfel de lucruri excelente.
Galaţiul s-a îmbogăţit cu evenimente frumoase, care dezmorţesc parcă atmosfera îngheţată într-un timp al nefrumosului şi al sărăciei. Începând cu evenimentul sportiv caritabil din Grădina Publică,  continuând cu parada biciclistelor de pe Faleză şi încheind cu povestea Galaţilor de altădată.
A însemnat un pas în timp, o atmosferă cu multă emoţie si poveste.

19
7
5
37
29

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu